Osobně nejsem fanoušek Sylvanerů ale tento kousek se mimořádně povedl.. krásná plná a vyvážená chuť.
Tento Sylvaner má elegantní buket s příchutí citrusových plodů a květin. Má svěží chuť křupavého zeleného jablka .
Detailní popis produktu
ODRUDA HROZNA: Sylvaner 100%
PŮDA: vápenatá, hlinitá
VĚK TERROIRU : 20 let
EXPOZICE: Východ a západ
VINIFIKACE : Hrozny se sbírají ručně začátkem října. Bobule jsou selektovány.
Používají se pneumatické lisy s nízkotlakými programy.
Pro fermentaci a zrání se používají nerezové tanky a dřevěné sudy pod kontrolou teploty.
Tato metoda zaručuje stálost vůní a dokonalou rovnováhu.
Před lahvováním je víno analyzováno, degustováno a filtrováno, aby byla zajištěna jeho dokonalá biologická stabilita.
GASTRONOMICKÉ RADY: Toto víno lze pít k předkrmům, mořským plodům, grilovaným a uzeným rybám, uzeninám.
Thomas Rentz se v roce 1785 v Zellenbergu nadchl pro vinařství.
Provozuje několik pozemků vinné révy a vyrábí vlastní víno pro rodinnou spotřebu
a několik blízkých taveren.
Od roku 1920 Edmond Rentz zvětšil svou vinici a zasvětil svůj život vínu z Alsaska.
Jako průkopník v stáčení v roce 1930 se rozhodl přizpůsobit kvalitu svých vín a na
každou láhev uvést své jméno. Vytvořil tak značku Edmond Rentz.
Jeho syn Raymond Rentz se v roce 1953 ujal vedení Domaine a rozšířil
svou vinici o Zellenberg, Riquewihr, Hunawihr, Ribeauvillé a Bergheim.
Staví nový sklep a spojuje tradici s modernou. Náročný a dychtivý pracovat na kvalitě vín,
vinifikuje podle odrůd hroznů a terroir.