Atraktivní vlastností tohoto vína je jeho tmavě červená barva s jiskřivými rubínovými odlesky. Vůně trvá nějakou dobu, než se rozvine, odhalí vůně červeného bobulového ovoce, jako jsou černé třešně a černý rybíz. Třísloviny, i když jsou dobře patrné, změkly a dodávají tomuto vínu jeho přetrvávající, dobře zaoblenou chuť.
Párování jídla a vína : Jehněčí hřbet s jemnými bylinkami.
Odzátkujte hodinu před pitím, aby se rozvinula vůně.
Servírovací teplota 14 a 16 °C.
Detailní popis produktu
Umístění: pozemky nacházející se v obci Saint-Aubin
Stáří révy: vysazeno v roce 1977
Odrůda hroznů: Pinot noir
Vinifikace a stárnutí : Po ruční sklizni se hrozny třídí na vibračním stole, aby se odstranily suché bobule, zbytky listů a stopky. Poté přejdou na jiný třídicí stůl, kde se odstraní všechny hrozny, které jsou nezralé, poškozené nebo vykazují známky hniloby. Zdravé hrozny jsou lisovány, aby se usnadnilo získání barvy a chuti. Před přemístěním do kádě se hrozny odstopkují: odstranění stopek snižuje svíravost budoucího vína.
Fermentace začíná pomalu za použití nativních kvasinek a pokračuje po dobu 10 až 15 dnů. Veškeré výsledné víno pak zraje v sudech po dobu dvou let.
Lze uchovávat až 5 let.
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Původ: | Francie , Bourgogne |
Označení: | AOC Bourgogne |
Objem: | 0,75 l |
Archivace: | 5 let |
Obsah alkoholu: | 12 % |
Odrůda: | Pinot Noir |
Produkce: | 1.800 láhvi |
PŮSOBNOST
Statek Miolane, spravovaný okouzlujícím a výkonným duem, je starobylý rodinný podnik,
který se dědí z generace na generaci. Patrick Miolane převzal kontrolu v roce 1983,
ve věku dvaceti let, a nyní spolupracuje se svou dcerou Barbarou, která se k týmu připojila
v roce 2005.
Po studiu na zemědělské škole Grandchamp získala Barbara zkušenosti s vinařstvím na
jiných pozemcích, nejprve v Chassagne-Montrachet, poté v oblasti Loiry a nakonec ve
Spojených státech. „Bylo pro mě důležité vidět, jak se věci dělají jinde,“ vysvětluje Barbara.
„Je toho hodně, co se můžeme naučit od ostatních, zejména pokud jde o komerční stránku
podnikání. Měl jsem také příležitost ochutnat mnoho různých vín a to mi pomohlo rozhodnout se,
co chci tady na rodinném statku dělat.“
Otec a dcera obhospodařují devět hektarů vinic v Saint-Aubin, vesnici v prestižní oblasti
Côte des Blancs. Přestože je toto panství úzce ztotožňováno s apelací Saint-Aubin,
zasahuje také do sousedních obcí Chassagne-Montrachet a Puligny-Montrachet.
Pěstuje převážně bílá vína a produkuje širokou škálu apelací, od Bourgogne aligoté
po premiers crus.