Chuť je intenzivně ovocná a svůdná a dominuje jí bílé ovoce.
Šumění je účinné, bez přebytku. Svůdný a moderní Crémant!
Spíše jako aperitiv a víno k jídlu . Krevety marinované v citronu, mušle Svatého Jakuba , carpaccio s citronem, malé marinované krevety. Fine de claire ústřice, čerstvý sýr šlehaný s pažitkou, dezerty...
Detailní popis produktu
Odrůda vinné révy Pinot Noir a Chardonnay
ÚDOLÍ ARMANCONŮ V obcích Tonnerre, Vaulichères a Molosmes.
Ruční sklizeň.
Jablečno-mléčná fermentace 100% v nerezových kádích. Zrání v lahvi na lamelách, 18 až 24 měsíců. Vůně s jemnou vůní akácie, fialek, verbeny, lékořice a bylinných čajových květů obecně. Tento květinový a jemný vesmír je následován ovocnějšími tóny citronu a červeného ovoce. Vše v jemnosti, je v rejstříku svěžesti a jemnosti spojené s primárními vůněmi mládí Pinot Noir a Chardonnay.
Servírovací teplota 7- 9 °C.
Potenciál stárnutí: 2 až 5 let.
Kategorie: | Crémant |
---|---|
Objem: | 0,75 l |
Původ: | Francie , Bourgogne |
Označení: | AOC Cremant de Bourgogne |
Archivace: | 2-5 let |
Obsah alkoholu: | 13% |
Odrůda: | Pinot Noir a Chardonnay |
Bernard Dampt, který obdělával půdu ve své vesnici jako jeho rodiče...
prarodiče a praprarodiče před ním, se nedokázal přinutit uvěřit, že bude
posledním z jeho rodiny, kdo se živí kulturou.
V roce 1980 se rozhodl vydat se na dobrodružství sázením nebo získáváním
vinné révy, aby se pokusil zajistit budoucnost pro své tři syny.
Stal se členem družstevního sklepa Chablisienne a tak v roce 1981 sklidil svou první
sklizeň hroznů na vinici Chablis.
V roce 1982, uprostřed krize apelace Chablis, zasadil nové plantáže a
vždy myslel na své chlapce!
V roce 1985... se k němu přidal nejstarší Éric, stal se také vinařem Chablisienne
a zasadil svou první plantáž, kterou sklidil v roce 1988.
Uvědomili si, že je obtížné získat novou půdu v oblasti Chablis,
a rozhodli se společně obnovit vinici Tonnerrois, které v letech 1870 až 1890
hrozilo zmizení kvůli nepravostem révokazu...
V roce 1987 zasadili své první vinné révy v Tonnerre a tak Chardonnay zakořenilo v okolí města.
V roce 1990 se k nim přidal Emmanuel, aby jako rodina pokračoval v renovaci vinice,
ale upřednostnil prodej ► Bourgogne Tonnerre v lahvích, které se do té doby prodávaly
v moštu (v družstevním sklepě).
Bernard, Éric a Emmanuel vlastní každý svou farmu, ale všechna rozhodnutí dělají společně.
V roce 1991 oba bratři spojili své zdroje prostřednictvím integrální CUMA, která investovala
do různých materiálů (obkročmo, lis, cisterny, dodávkové vozidlo a budova).
1993... Bernard Dampt se rozhodne odejít do důchodu, aby uvolnil místo svým synům.
V roce 1998 se Hervé Dampt připojil ke svým bratrům převzetím bývalé farmy svého otce.
V roce 2003, kdy byla Domaine v plném růstu, se zrodilo první spojení bratrů Damptových
(Dampt Frères Earl) s jejich sousedem Jackym Poussièrem.
Earl Dampt-Dupas byl vytvořen v roce 2005 s Madame Dupas; přináší na panství
především Chablis 1er Cru "Fourchaume" a Grand Cru "Les Preuses".
S touhou spojit pracovní sílu se v roce 2006 zrodila skupina Grande Côte Employers' Group
a na začátku roku 2018 skupina Laborem Employers' Group, ve které je každá společnost členem.
V roce 2009 spojili Éric a Emmanuel své síly a vytvořili marketingovou strukturu
Vignoble DAMPT FRÈRES. To přineslo administrativní zjednodušení a komerční čitelnost.
Dnes provozujeme kolem 135 hektarů vinic v Tonnerre, Chablis a Irancy a
prodáváme kolem 900 000 lahví různým zákazníkům (soukromí zákazníci, obchodníci
s vínem, restaurace, hromadná distribuce, export do Spojeného království, Číny, Japonska,
Nizozemska, Belgie, Ukrajina, Rusko, Irsko, Německo, Albánie, Švýcarsko, Spojené státy atd...).