Dámy, je to právě pro Vás. Velice oblíbené není úplně suché.
Podává se hodně k bílým masům jako perlička na pánvi s
estragonem, krůta plněná hříbky, telecí maso se smetanou
Detailní popis produktu
POPIS: Suché bílé víno. Krásná jemnost, velká typičnost, toto Rulandské šedé vyjadřuje kouřové a rozinkové aroma. Na patře najdeme vyvážené, hedvábné víno s charakterem. Je svěží, dokonale strukturovaná a vyvážená.
Alkohol : 13,5 %
Metoda vinifikace a zrání je tradiční, po ruční sklizni jsou hrozny postupně lisovány pneumatickým lisem pro extrakci šťávy a aroma. Kvasinky přirozeně připojené k hroznům způsobí alkoholové kvašení a přemění hroznovou šťávu na víno.
Po celou dobu fermentace se provádí regulace teploty, aby byla zaručena perzistence vůní a dokonalá rovnováha. Dva až tři měsíce po fermentaci se vína stočí a poté začíná fáze rafinace. Před lahvováním je každé cuvée podrobeno filtraci, aby byla zaručena dokonalá biologická stabilita a dobrá konzervace.
Archivace 5 let
Rulandské šedé lze podávat jako aperitiv s různými toasty, rybami, foie gras a uzeným lososem, ale také k mořským plodům s omáčkami nebo krémy: mušle, ryby, langoše, korýši a korýši se šafránovým krémem.
Podává se hodně k bílým masům (perlička na pánvi s estragonem, krůta plněná hříbky, telecí maso se smetanou).
Kategorie: | ALSACE |
---|---|
Objem: | 0,75 l |
Původ: | Francie , Alsace |
Označení: | AOC Alsace |
Archivace: | 5 let |
Obsah alkoholu: | 13,5 % |
Thomas Rentz se v roce 1785 v Zellenbergu nadchl pro vinařství.
Provozuje několik pozemků vinné révy a vyrábí vlastní víno pro rodinnou spotřebu
a několik blízkých taveren.
Od roku 1920 Edmond Rentz zvětšil svou vinici a zasvětil svůj život vínu z Alsaska.
Jako průkopník v stáčení v roce 1930 se rozhodl přizpůsobit kvalitu svých vín a na
každou láhev uvést své jméno. Vytvořil tak značku Edmond Rentz.
Jeho syn Raymond Rentz se v roce 1953 ujal vedení Domaine a rozšířil
svou vinici o Zellenberg, Riquewihr, Hunawihr, Ribeauvillé a Bergheim.
Staví nový sklep a spojuje tradici s modernou. Náročný a dychtivý pracovat na kvalitě vín,
vinifikuje podle odrůd hroznů a terroir.