SAINT-AUBIN 1ER CRU “Les Perrières”
Detailní popis produktu
VÝROBA A ZRÁNÍ VÍNA:
Po ruční sklizni se hrozny třídí na vibračním stole,
který odstraňuje suché hrozny, zbytky listů a řapíky. Druhý třídicí stůl se používá k oddělení zelených, poškozených nebo nezdravých hroznů.
Hrozny se drtí, aby se usnadnilo získání barvy a aromat, a poté se odstopkují, aby se omezila trpkost budoucích vín.
Alkoholové kvašení začíná pomalu s původními kvasinkami po dobu 15 až 20 dnů, s každodenním přečerpáváním a přeléváním.
Veškeré zrání probíhá v sudech po dobu 18 až 24 měsíců, v závislosti na ročníku.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Burgundsko |
---|---|
Hmotnost: | 1.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
PŮSOBNOST
Statek Miolane, spravovaný okouzlujícím a výkonným duem, je starobylý rodinný podnik,
který se dědí z generace na generaci. Patrick Miolane převzal kontrolu v roce 1983,
ve věku dvaceti let, a nyní spolupracuje se svou dcerou Barbarou, která se k týmu připojila
v roce 2005.
Po studiu na zemědělské škole Grandchamp získala Barbara zkušenosti s vinařstvím na
jiných pozemcích, nejprve v Chassagne-Montrachet, poté v oblasti Loiry a nakonec ve
Spojených státech. „Bylo pro mě důležité vidět, jak se věci dělají jinde,“ vysvětluje Barbara.
„Je toho hodně, co se můžeme naučit od ostatních, zejména pokud jde o komerční stránku
podnikání. Měl jsem také příležitost ochutnat mnoho různých vín a to mi pomohlo rozhodnout se,
co chci tady na rodinném statku dělat.“
Otec a dcera obhospodařují devět hektarů vinic v Saint-Aubin, vesnici v prestižní oblasti
Côte des Blancs. Přestože je toto panství úzce ztotožňováno s apelací Saint-Aubin,
zasahuje také do sousedních obcí Chassagne-Montrachet a Puligny-Montrachet.
Pěstuje převážně bílá vína a produkuje širokou škálu apelací, od Bourgogne aligoté
po premiers crus.