CORTON GRAND CRU "LES LANGUETTES"2018
LEGENDÁRNÍ VÍNO . MÍSTO , ODKUD ÚDAJNĚ KAREL IV PŘIVEZL PINOT NOIR DO ČECH.
DODÁME V DÁRKOVÉ DŘEVĚNÉ KRABICI V HODNOTĚ 200 Kč ZDARMA
další rarita: červené Grand Cru, vysazené na
terroiru Corton-Charlemagne. Jemnost, délka a elegance.
Výjimečné červené víno.
Detailní popis produktu
Sklizeň je převážně odstopkována s někdy několika částmi celých hroznů.
Dlouhá vinifikace, která trvá přibližně měsíc a je rozdělena do několika kroků:
Prvním krokem je 1 týden macerace za studena následovaný týdnem fermentace a nakonec 2 týdny macerace a extrakce. To umožňuje zachovat aroma při pomalé extrakci, ale v průběhu času.
Zrání v dubových sudech bude trvat 10 až 18 měsíců s 20 až 50 % nového dubu, v závislosti na označení, aby se neskryla chuť vína.
Tento krok má za cíl strukturovat a rozvinout aromatické látky při zachování čerstvosti.
Název : Corton Grand Cru
Vesnice: Aloxe Corton
Odrůda: 100% Pinot Noir
Zemědělský management:
udržitelné zemědělství
Půda: jíl a vápenec
Teplota podávání: 16-18 °C
Doplňkové parametry
Kategorie: | burgundská červená vína |
---|---|
Původ: | Francie , Bourgogne |
Označení: | Corton Crand Cru |
Archivace: | 15 až 20 let |
Objem: | 0,75 l |
Odrůda: | Pinot Noir |
Produkce: | 900 láhvi |
Panství je staré, LEQUINové jsou vinaři v Santenay od roku 1604.
S vášní zvěčňujeme toto know-how předků.
Každá generace přináší do stavby svůj kámen v úctě k tradicím.
Práce začíná na vinici.
Vinná réva je živá bytost, která vám věnuje pozornost, kterou jí věnujete.
Proto používáme pouze organická hnojiva, provádíme orbu, přírodní zatravnění, mykorizaci
mladé rostliny a rozumná kontrola.
Tyto země jsou naším dědictvím, je nezbytné je zachovat.
Z důvodu ochrany sklizně je sklizeň 100% ruční.
Bílá vína (Chardonnay): jsou drcena a poté lisována. Fermentace probíhá výhradně v dubových sudech
může trvat až do příštího jara. Tato technika vyžaduje hodně pozornosti, ale umožňuje hodně získat
jemnosti a složitosti. Stárnutí na kalech trvá 10 až 12 měsíců.
Červená vína (Pinot Noir): převážně odstopkovaná sklizeň s někdy nádechem celé sklizně.
Dlouhá vinifikace trvající asi 1 měsíc, která probíhá ve 3 fázích:
1 týden macerace za studena, 1 týden fermentace, 2 týdny macerace/extrakce.
Je to proto, aby se zachovaly chutě šetrnou, ale dlouhotrvající extrakcí.
Následuje zrání v sudech, které může trvat 10 až 18 měsíců. Podíl nových
do každého cuvée se přivádí sudy, mezi 20 a 50 % v závislosti na označení, aby došlo k sublimaci
chuť vína bez maskování příliš výraznou dřevitostí.
Účelem tohoto kroku je strukturovat a rozvinout aromatické látky vína při zachování
svěžest.
Vinařství není exaktní věda, ale spíše alchymie, kde je nutný cit, každý rok a
každý pozemek je jiný