Menetou-Salon , le Clos de la Cure 2020

Neohodnoceno

Degustační poznámky: mládí vinice dává tomuto cuvee velmi výraznou vůni (citrusy, citronela, exotické ovoce…). Ústa jsou svěží a dobře vyvážená.

380 Kč
Dostupnost: Skladem (>5 ks)
Kód: 129
Menetou-Salon , le Clos de la Cure 2020
Neohodnoceno
Exkluzivní kusy
Exkluzivní kusy
získáte pouze od nás
Garance doručení
Garance doručení
nepoškozeného zboží
Původ Francie
Původ Francie
garantovaný původ z vinic Francie

Detailní popis produktu

Vinifikace : kvašení v termoregulovaných kádích pro zachování veškeré čerstvosti.

Po stočení zůstává víno na jemných kalech až do dubnového lahvování, což přináší větší komplexnost. 

Párování s jídlem: ryby, korýši.

Doplňkové parametry

Kategorie: Bílá vína
Hmotnost: 1.5 kg
Původ: Francie, Loire Valley
Označení: AOC Menetou-Salon
Archivace: 2-3 roky
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 12,5 %
Produkce: 10.000 láhvi
Odrůda: Savignon Blanc
Kategorie: Bílá vína
Hmotnost: 1.5 kg
Původ: Francie, Loire Valley
Označení: AOC Menetou-Salon
Archivace: 2-3 roky
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 12,5 %
Produkce: 10.000 láhvi
Odrůda: Savignon Blanc

Panství se nachází ve vinařské vesnici Champtin jižně od Sancerre, 
dříve nazývané Chambetin. Pokud historie panství začíná kolem 17. století, nejnovější výzkumy se
datují k Edmé Champaultovi z roku 1725. Po zničení vinné révy révokazem na konci 19. století
(nemoc révy způsobená hmyzem na kořenech vinné révy) Louis Champault
(známý jako Louison) rozvinul těžbu a panství se pak rozrostlo na 2 hektary.
Objevují se traktory a aby mohl následovat tento vývoj,
Louison kupuje první traktor s vysokou světlou výškou. Jeden z jeho synů,
Roger Champault, pokračoval v rodinném dobrodružství až do nástupu Clauda a Laurenta
v roce 1996. Prekurzory se vybavili moderním zařízením (nádrže s regulací teploty,
třídicí stoly atd.), vše zachovávající tradice. Statek, vysazený na svazích s expozicí a vyhlášenými terroir, se nyní rozkládá na 22 hektarech.
Claude a Laurent zvěčňují tuto řadu vinařů a zvou vás k objevování jejich know-how.