27.6. - 10.7. dovolená - jedeme do Burgundska a Champagne pro vína. Objednávky budou odesílány po 10.7.

Nuits-Saint-Georges 1er cru "Rue de Chaux" 2018

DODÁME V DÁRKOVÉ KRABICI ( na foto ) 
Říká se “k tomu se musíš propít”. Tak je to o Nuits Saint Georges 1er cru „Rue de Chaux“ ! Komplikované,jako francouzská kuchyně, ale když ho člověk pochopí, tak žasne. Nuits Saint Georges 1er cru „Rue de Chaux“ je víno s vůní a chutí černého ovoce jako černý rybíz a černá třešeň, kakaa, kávy, lilie, hřebíčku, kůže a pižma. Elegantní a výrazný,  je zároveň strukturovaný a plný. DEKANTACE ALESPOŇ 1,5 HODINY.

 
Servírovací teplota: 16 - 18° C
Archivace : 5-10 let
 
 

BUKET

   Černý rybíz     Černá třešeň   Kakao    Lilie  Hřebíček

GASTRONOMIE

 Jelen    Divočák   Sýry

 

2 800 Kč 2 314,05 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem (8 ks)
Nuits-Saint-Georges 1er cru "Rue de Chaux" 2018
Nuits-Saint-Georges 1er cru  "Rue de Chaux" 2018
Tip

Detailní popis produktu

 

"Po otevření láhve jsem čekal asi 2 hodiny. Výsledek mě zaskočil. Famózní, vyplatilo se počkat. "

 

 

Jedná se o rodinný majetek o rozloze přibližně 15,5 hektarů vinné révy, který se nachází v severní části Côte de Beaune (zahrnující apelace Chorey, Savigny, Aloxe-Corton a Ladoix), v Ladoix, jen na dohled od hranice Côte de Nuits. Produkce je převážně červená z 13,5 hektaru Pinot Noir, 1,5 hektaru Chardonnay a půl hektaru Aligoté. Doménu řídí Pierre, jeho žena Edith a jeho bratranec Emmanuel. Edmond, i když je nyní v důchodu, nadále poskytuje neocenitelnou podporu, ať už předává rady nebo podává pomocnou ruku, když je potřeba. Nemovitost se postupem času vyvíjela přizpůsobením se ekonomickým, technickým a sociálním výzvám. Za posledních 30 let se domaine vrhlo na komercializaci své sklizně (která je vždy 100% plněna na místě) a podpořila růst provedením některých klíčových investic (do vybavení, budov a komerční infrastruktury).

Aby rodina prokázala svůj respekt k životnímu prostředí a interakci mezi člověkem a přírodou, pustila se do vytváření integrované vinohradnické politiky a v roce 2007 byla odměněna certifikátem Agriculture Raisonnée. Určitě se jedná o dlouhodobý projekt. Například: nalezení správné rovnováhy mezi pronikáním plevele a zdravým růstem révy. K udržení této rovnováhy používají vhodné metody (pomocí přípravků na ochranu rostlin, hnoje, přípravků šetrných k révě atd.). Přijetím této filozofie se réva rozvíjí v harmonii s okolím (tedy s florou a faunou), a tak umožňuje růst výjimečných hroznů, které jsou zdravé a schopné dosáhnout maximální zralosti. Uplatněním těchto vůdčích zásad nevyžaduje výroba vína v tomto zařízení žádné posilování, aby mohla dodávat kvalitní vína obdařená krásnými osobnostmi.

Doplňkové parametry

Kategorie: burgundská červená vína
Původ: Francie , Bourgogne
Označení: Nuits Saint-Georges 1er Cru
Objem: 0,75 l
Archivace: 5-10 let
Obsah alkoholu: 13.05%
Odrůda: Pinot Noir


Chezeaux domaine byla postavena na základech panství, které od roku 1930 vlastnil 
Julien Missery. Bernard Chezeaux přistoupil k vlastnictví domény v roce 1971 a během
své vlády prodal většinu tamních vín vyjednavačům. Po jeho předčasné smrti v roce
1993 převzal vedení domény jeho syn Jérome a právě v tuto chvíli jsme se s Jéromem
seznámili. Bylo to náhodné setkání, protože naše spolupráce dokonale zapadala do Jéromeova
záměru zvýšit množství vína stáčeného na panství. Panství, které sídlí v Prémeaux-Prissey jižně od Nuits Saint Georges, vlastní přibližně
12 hektarů vinic, z nichž některé byly přivedeny do hry z rodinného majetku Jéromovy
manželky Pierrette. Vinice, bezvadně udržované podle zásad „lutte raisonnée“, jsou
roztroušeny po vesnicích Prémeaux, Nuits Saint Georges, Vougeot a Vosne Romanée
a zahrnují, jak již bylo zmíněno výše, řadu nejelitnějších lieu-dits v zóně. . Jérome Chézeaux striktně dodržuje nejtradičnější z metod ve sklepě a je pevně „nezásahový“.
Čistota jeho vín je objevná; každá nabídka v portfoliu má podhodnocenou majestátnost.
Po ruční sklizni procházejí hrozny studenou macerací 3 až 4 dnů a celý cuvaison
se prodlužuje přibližně na tři týdny. Během této doby se cvičí remontáž a pigageing;
míra využití obou technik závisí na struktuře ročníku.
Používají se výhradně původní kvasinky a jablečno-mléčné kvašení probíhá v malých
dubových sudech během prodloužené elevace. Každý rok se vymění čtvrtina
až jedna třetina sudů, což znamená, že vína jsou vystavena maximálně 30 % nových dubů.
Vína jsou lahvována bez filtrace mezi 18 až 24 měsíci po sklizni.