Pinot Noir Alsace
Detailní popis produktu
Alkohol : 13 %
Tradičně metoda vinifikace a pěstování. Hrozny se sklízejí ručně a poté se umístí do kádí. Slupka a šťáva z hroznů se nechají 10 dní společně macerovat, aby víno získalo načervenalou barvu. Přirozeně přítomné kvasinky na hroznech zahájí proces alkoholového kvašení a šťáva a bobule jsou postupně lisovány pneumatickým lisem. O dva týdny později začíná proces druhé fermentace (známý jako „jablečno-mléčná fermentace“), aby bylo víno hedvábnější a elegantnější. Během fermentačních procesů se provádí kontrola teploty, aby byla zaručena stálost vůní a barvy. Dva až tři měsíce po procesu jablečno-mléčné fermentace se víno stáčí, aby mohlo začít zrát. Před lahvováním je každá nádoba filtrována, aby byla zaručena organická stabilita a konzervace vína.
Archivace : 5 let.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | VINO PODLE TYPU | 
|---|---|
| Hmotnost: | 1.5 kg | 
| Objem: | 0,75 l | 
| Původ: | Francie , Alsace | 
| Označení: | AOC Alsace | 
| Archivace: | 5 let | 
| Obsah alkoholu: | 13% | 
| Položka byla vyprodána… | |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Thomas Rentz se v roce 1785 v Zellenbergu nadchl pro vinařství. 
Provozuje několik pozemků vinné révy a vyrábí vlastní víno pro rodinnou spotřebu 
a několik blízkých taveren.
Od roku 1920 Edmond Rentz zvětšil svou vinici a zasvětil svůj život vínu z Alsaska. 
Jako průkopník v stáčení v roce 1930 se rozhodl přizpůsobit kvalitu svých vín a na 
každou láhev uvést své jméno. Vytvořil tak značku Edmond Rentz.
Jeho syn Raymond Rentz se v roce 1953 ujal vedení Domaine a rozšířil
 svou vinici o Zellenberg, Riquewihr, Hunawihr, Ribeauvillé a Bergheim. 
Staví nový sklep a spojuje tradici s modernou. Náročný a dychtivý pracovat na kvalitě vín, 
vinifikuje podle odrůd hroznů a terroir.
    