Pommard "En Vaumuriens "2022
Degustační rada : Spíše výrazné víno, ale ne příliš tvrdé na patře s tóny koření a pepře.
Podáváme k červenému masu, zrajícím sýrům a dokonce i rybám s pikantními omáčkami.
Skladovatelnost vína až 7 let.
Detailní popis produktu
Plocha: 82 arů.
Stáří révy: Od 40 let do 86 let.
Vinifikace a zrání: Sklízí se výhradně ručně, v 50l bednách.
Dvojité třídění úrody na vinici i na stole. Studená předfermentační macerace 4 až 5 dnů,
poté alkoholové kvašení s jedním proražením čepice denně na začátku.
Celkem 26 dní macerace před devatováním a lisováním.
Zrání v sudech po dobu 12 měsíců.
Doplňkové parametry
Kategorie: | VINO PODLE TYPU |
---|---|
Hmotnost: | 1.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Domaine HUBER-VERDEREAU byla vytvořena v roce 1994 Thiébaultem Huberem, ale její počátky sahají až do minulého století.Podnikání s vínem na farmě skutečně pochází z rodin Carré a Verdereau a výrazně ho podpořil Raoul Verdereau, Thiébaultův dědeček. Provozoval a rozvíjel Domaine od roku 1928 do roku 1976, než sdílel svůj majetek mezi své dvě dcery.Marie-France Verdereau, Huberova manželka, tak zdědila o něco méně než 3 hektary, které si pronajímala až do roku 1994, aniž by pěstovala víno, ani nebyla na místě.
Thiébault Huber vystudoval hotelový management a sommeliérská studia ve Štrasburku, přes otce a burgundský přes matku. Než se vrátil na vinice svého dědečka, pracoval jako sommelier v Moulin de Mougins v Cannes. Po školení na Lycée Viticole de Beaune Thiébault Huber zahájil pracovní studijní program u svého bratrance Jean-Marca Bouleyho ve Volnay.
Poté vytvořil panství a vyrobil svůj první ročník v roce 1994. Postupně rozrostl panství, které dnes zabírá o něco méně než 10 hektarů, rozkládá se na 7 obcích, 32 pozemcích a především 22 různých apelacích.