Rasteau 2021 Sentier des Terroirs
Ruční sklizeň postupným tříděním.
Fermentace v tanku na surový cement, termoregulované kvašení, klasická výroba vína.
Tradiční korková zátka, zrání v cementové nádrži, lehká filtrace.
Degustace
Vizuální: granátově červená tmavá barva, fialový odstín.
Vůně : Aromatická, elegantní, chuť hřebíčku, třešní, rašeliny.
Chuť: Ústa jsou upřímná, bohatá, s tóny černého rybízu, džemu.
Třísloviny jsou masité, těsné. Toto víno má dobrou perzistenci v ústech.
Detailní popis produktu
Oblast: Údolí Rhony.
Terroir: Zaoblené oblázky, opukový kámen.
Hamlet: Ratanaud.
Směs: Cinsault 5 %, Black Grenache 80 %, Mourvèdre 10 %, Syrah 5 %.
Alkohol: 14,5 % obj.
Výroba v ekvivalentu 750 ml: 6300 lahví.
Dostupné velikosti lahví: 750 ml.
Teplota podávání : Mezi 16°C a 18°C.
Stárnutí: Spotřebováno mezi 2023 a 2030
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vše začalo v polovině 17. století, kdy rod Boironů, předkové rodiny Cellierů, vlastnil statek na pozemcích Chateauneuf-du-Pape. Zpočátku se rodina věnovala smíšenému hospodaření a postupně se specializovala na kulturu vinné révy. Zrodila se velká vinice.https://www.vinvino.cz/saint-aubin-1er-cru--les-perrieres--2022/
Příběh se táhl několik staletí, až do dne, kdy Armand Cellier z Ardeche (francouzský department) přijel sklízet do regionu a byl sveden dcerou majitele Marie-Antoinetty Boiron. Jejich svatbu, oslavenou v roce 1938, krutě zkompromituje Armandova nečekaná mobilizace a jeho zadržování na pět let v Německu.
K dlouho očekávanému návratu Armanda porodila Marie-Antoinette Cellier Roseline a Marceau (přezdívaný „Marc“) Cellier, zatímco pár zdědil vinici Boiron v 50. letech 20. století. První generace vinařů Cellier byla oficiálně uvedena na trh.
V roce 1970 Marceau Cellier po vzoru svého otce převzal rodinné panství po vojenském pobytu v Německu. Protože vždy žil na panství, réva pro něj neměla žádné tajemství. Velkou pomocí byla i jeho manželka Annie Jacumin, která pocházející z rodiny vinařů umožnila získání 4 hektarů vinic. Tradice pokračovala až do roku 2007, kdy byl plamínek opět předán potomkům rodiny.
Třetí generace rodiny Cellier pokračuje ve své cestě mezi respektem k technikám předků a myšlením „out-of-the-box“. Ludovic Cellier (starší), jeho manželka Nathalie a jeho bratři Julien (druhý) a Benoit (mladší) oficiálně vytvořili „Domaine des 3 Cellier“ v srpnu 2007. Dědicové znalostí deseti generací pěstitelů a využívající různé dovednosti, všichni čtyři ovládají umění révy a pracují na vytváření špičkových vín.
S 19hektarovým pozemkem a úspěchem, který se stal mezinárodním, se doména nyní specializuje na Chateauneuf-du-Pape, ale nabízí také Cotes-du-Rhone a Vin de France.