Meursault "Les Corbins" 2019

Neohodnoceno

MEURSAULT BITOIZET-PRIEUR

Poznámky k degustaci: Zlatá žlutá. Minerálni vůně .Diskrétní, velmi jemné na vstupu do patra, pěkná jemná kulatost, typická pro Meursault, s jemnou mineralitou. Velmi dlouhé na patře.

1 490 Kč
Dostupnost: Skladem (>5 ks)
Kód: 228
Meursault "Les Corbins" 2019
Neohodnoceno
Exkluzivní kusy
Exkluzivní kusy
získáte pouze od nás
Garance doručení
Garance doručení
nepoškozeného zboží
Původ Francie
Původ Francie
garantovaný původ z vinic Francie

Detailní popis produktu

Původ: Nachází se severovýchodně od vesnice Meursault, pod Clos du Cromin a na hranici Meursault „Les Plures“ ler Cru. Kopce jsou mírně svažité s jihovýchodní expozicí.
Půda je zde jílovito-vápencová, hluboká, kamenitá a nachází se na dně aluviálního vějíře z údolí Auxey-Duresses.

Vinifikace: Hrozny se sklízejí ručně a putují přímo do lisu. Lisování je plynulé a pomalé, aby se z hroznů extrahovaly ty nejlepší složky. Po lehkém usazení jsou mošty přemístěny do francouzských dubových sudů (20-25% nový dub), kde proběhne alkoholové kvašení (za použití domácích kvasinek) a následně jablečno-mléčné kvašení. Po 12-16 měsících zrání se provede první rýhování a poté lehké čeření. Plnění do lahví probíhá na konci druhé zimy po sklizni.


Toto víno se dobře hodí k rybám, korýšům a bílému masu.

Potenciál stárnutí 5-8 let

Teplota podávání 8-12°C

Kategorie: Bílá vína
Původ: Francie , Bourgogne
Označení: AOC Meursault
Objem: 0,75 l
Archivace: 5-8 let
Obsah alkoholu: 14,2%
Odrůda: Chardonnay

DOKONALOST

Pokud by jedno slovo mělo shrnout Domaine Bitouzet-Prieur, 
bylo by to bez stínu pochybností toto. „Snažíme se nastavit pro sebe a naše odesílatele ty nejvyšší standardy,“
komentuje François Bitouzet, který se k rodinné firmě připojil v září 2005 a
ví až příliš dobře o čem mluví a až příliš dobře ví, o čem mluví. Je to François, kdo je nejen zodpovědný za přijetí zemědělství raisonnée,
ale také za zavedení některých dalších evolučních změn. François a jeho tým si uvědomují,
že Grand Vin se rodí z dokonale vyzrálých a zdravých hroznů, neúnavně pracují
na dosažení tohoto cíle. To vyžaduje nejen dodržování přísně kontrolovaných výnosů,
ale také sledování agrobiologického impulsu, který zahájil jeho otec Vincent,
který zahrnuje respektování terroir zákazem používání chemických prostředků
na hubení plevele, a tedy návrat k přirozenému obdělávání půdy.