Poznámky k degustaci :
Intenzivní a tmavá barva. Nos ukazuje čerstvé
a kyselé ovoce, maliny, červený rybíz.
Během stárnutí přejde do divokých not.
V ústech je víno robustní a dobře konstituované.
Vždy potřebuje čas na otevření. Hodí se k marinované zvěřině , kořeněným jídlům
i jemným sýrům.
Servírovací teplota : 16 - 18° C
Archivace 2- 15 let
Detailní popis produktu
Pojmenované místo pochází z «Val aux Osiers».
Půdy a podloží jsou plné jílu s
několika štěrkovými sesuvy.
Střed svahů, jižní až jihovýchodní expozice.
Tento pozemek se nachází přímo pod Grands Crus.
Půda je čerstvá a dobře udržuje vlhkost. Vinifikace Hrozny jsou ručně sbírány a přivezeny do sklepa
v sběracích boxech.
Sklizeň je zcela zbavena stopek a bude kvasit v otevřené
kádi po dobu 6 až 7 dnů.
Fermentace trvá od 8 do 12 dnů v závislosti na ročníku.
Proces lisování je pneumatický.
Zrání probíhá v dřevěných sudech po dobu
18 měsíců (20% nový dub, do 5 let),
ve dvou různých částech se stočením
po jablečno-mléčné fermentaci.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Hmotnost: | 1.5 kg |
Objem: | 0,75 l |
Původ: | Francie , Bourgogne |
Označení: | Bourgogne 1er Cru |
Archivace: | 15 let |
Obsah alkoholu: | 14,3% |
Odrůda: | Pinot Noir |
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Hmotnost: | 1.5 kg |
Objem: | 0,75 l |
Původ: | Francie , Bourgogne |
Označení: | Bourgogne 1er Cru |
Archivace: | 15 let |
Obsah alkoholu: | 14,3% |
Odrůda: | Pinot Noir |
Jedná se o rodinný majetek o rozloze přibližně 15,5 hektarů vinné révy,
který se nachází v severní části Côte de Beaune (zahrnující apelace Chorey,
Savigny, Aloxe-Corton a Ladoix), v Ladoix, jen na dohled od hranice Côte de Nuits.
Produkce je převážně červená z 13,5 hektaru Pinot Noir, 1,5 hektaru Chardonnay
a půl hektaru Aligoté. Doménu řídí Pierre, jeho žena Edith a jeho bratranec Emmanuel. Edmond,
i když je nyní v důchodu, nadále poskytuje neocenitelnou podporu, ať už předává rady nebo
podává pomocnou ruku, když je potřeba.
Nemovitost se postupem času vyvíjela přizpůsobením se ekonomickým,
technickým a sociálním výzvám. Za posledních 30 let se domaine vrhlo na komercializaci
své sklizně (která je vždy 100% plněna na místě) a podpořila růst provedením některých
klíčových investic (do vybavení, budov a komerční infrastruktury).
Aby rodina prokázala svůj respekt k životnímu prostředí a interakci mezi člověkem
a přírodou, pustila se do vytváření integrované vinohradnické politiky a v roce 2007
byla odměněna certifikátem Agriculture Raisonnée. Určitě se jedná o dlouhodobý projekt.
Například: nalezení správné rovnováhy mezi pronikáním plevele a zdravým růstem révy.
K udržení této rovnováhy používají vhodné metody (pomocí přípravků na ochranu rostlin,
hnoje, přípravků šetrných k révě atd.). Přijetím této filozofie se réva rozvíjí v harmonii
s okolím (tedy s florou a faunou), a tak umožňuje růst výjimečných hroznů, které jsou
zdravé a schopné dosáhnout maximální zralosti. Uplatněním těchto vůdčích zásad
nevyžaduje výroba vína v tomto zařízení žádné posilování, aby mohla dodávat kvalitní
vína obdařená krásnými osobnostmi.