Givry 1er Cru "En Choué" 2019 , La Côte Chalonnaise

Tento Pinot Noir  z Burgundska svoji kvalitou a chuti se vyrovná mnohém dražším. 
Důrazně doporučujeme 

Givry 1er cru En Choue má  rubínově-červenou barvu. Vůně odhaluje vůně čerstvých vypeckovaných bobulí v odstínech třešně, třešně Morello) podpořené malinovou texturou. V chuti je toto víno plné a vytříbené, se spoustou elegance a osobitosti. Staré texty zmiňují komentáře k ochutnávkám, které citují slavná jména Volnay a Clos Vougeot, když se mluví o Clos de Choué.

990 Kč 818,18 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem (>10 ks)
Givry 1er Cru "En Choué" 2019 , La Côte Chalonnaise

Detailní popis produktu

Původ Chofflet Estate se nachází ve vesničce Russilly, v hranicích města Givry. Tento pozemek, který je koncipován jako přírodní amfiteátr orientovaný na vycházející slunce, zaujímá balkonové místo v pěstitelské oblasti Côte Chalonnaise, nejlepší místo s jasným výhledem na Mont Blanc. Apelace Givry 1er cru En Choué leží v malé kotlině o několika desítkách hektarů obrácené přímo na jih, která se nachází u vstupu do údolí Russilly. Vinná réva leží na převážně vápencových půdách, což si vyžádalo použití podnože vysoce odolné vůči aktivním vápencovým usazeninám. Tato stráň vykazuje vynikající zralost a je přirozeně chráněna před severními a východními větry.

Vinifikace Provádí se ruční sklizeň. Hrozny se celé odstopkují a nalijí do cementové kádě, která byla ochlazena, aby vyvolala několik dní předběžné studené macerace. Po zahájení fermentace se dvakrát denně provádí šlapání spolu s jedním přečerpáním, aby se zlepšilo provzdušnění kvasinek. V kádi se stráví asi 12 dní. Fermentace probíhá při regulované teplotě. Po vyjmutí z kádě se část obsahu okamžitě stočí do sudu (15% míra obnovy sudu), zatímco zbytek se vrátí do kádě. Po jablečno-mléčné fermentaci je porce v sudech stočena do kádě a obsah kádě je poté stočen do vyprázdněných sudů, což znamená, že celý výstup En Choué je sudován po dobu 9 až 14 měsíců. Plnění do lahví probíhá výhradně během jara 18 měsíců po sklizni, jakmile je směs v sudech a sudech sestavena.

Doplňkové parametry

Kategorie: burgundská červená vína
Objem: 0,75 l
Původ: Francie , Bourgogne
Označení: AOC Givry 1er Cru
Archivace: 3-7 let
Obsah alkoholu: 14,35%
Odrůda: Pinot Noir

DOMÉNA
Domaine Chofflet-Valdenaire se nachází v Russilly, vesničce Givry v Côte Chalonnaise, 
kde louky a vinice sedí vedle sebe uprostřed mírně zvlněné krajiny, a rozkládá se na 15 hektarech.
Soustředí se v rámci stejného pojmenování: Givry. Metody vinifikace jsou klasické, doména se však udržuje v aktuálním stavu pomocí nových
zařízení, jako je pneumatický lis nebo klimatizace v kádi, aby bylo možné lépe kontrolovat kvalitu
produktu. VÍNA Vína apelace Givry jsou mnohostranná a práce s nimi je vzrušující. Clos de Choué, velmi typické pro tuto apelaci, s tóny černého rybízu a červených bobulí,
je skvělým vyjádřením svého terroir. Clos Jus má naproti tomu jedinečný a velmi neobvyklý charakter s velmi pevným rámem,
často zvýrazněným vůní zralého, téměř džemového ovoce. Každý, se svou vlastní osobností, ví, jak okouzlit. Krátká doba kynutí, po níž
následuje poměrně dlouhé zrání, jsou techniky používané doménou k extrakci ovoce,
které v hroznu vynáší vigneron.