Sancerre "Les Pierris" blanc , Roger Champault
Související produkty
Detailní popis produktu

"Chuť, luxusní barva a pocit exkluzivního pití ."

Panství se nachází ve vinařské vesnici Champtin jižně od Sancerre, dříve nazývané Chambetin. Pokud historie panství začíná kolem 17. století, nejnovější výzkumy se datují k Edmé Champaultovi z roku 1725. Po zničení vinné révy révokazem na konci 19. století (nemoc révy způsobená hmyzem na kořenech vinné révy) Louis Champault (známý jako Louison) rozvinul těžbu a panství se pak rozrostlo na 2 hektary.
Objevují se traktory a aby mohl následovat tento vývoj, Louison kupuje první traktor s vysokou světlou výškou. Jeden z jeho synů, Roger Champault, pokračoval v rodinném dobrodružství až do nástupu Clauda a Laurenta v roce 1996. Prekurzory se vybavili moderním zařízením (nádrže s regulací teploty, třídicí stoly atd.), vše zachovávající tradice. Statek, vysazený na svazích s expozicí a vyhlášenými terroir, se nyní rozkládá na 22 hektarech. Claude a Laurent zvěčňují tuto řadu vinařů a zvou vás k objevování jejich know-how.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | VINO PODLE TYPU |
|---|---|
| Hmotnost: | 1.5 kg |
| Původ: | Francie, Loire Valley |
| Označení: | AOC Sancerre |
| Objem: | 0,75 l |
| Obsah alkoholu: | 12,5 % |
| Archivace: | 4 roky |
| Odrůda: | Savignon Blanc |
| Položka byla vyprodána… | |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Panství se nachází ve vinařské vesnici Champtin jižně od Sancerre,
dříve nazývané Chambetin.
Pokud historie panství začíná kolem 17. století, nejnovější výzkumy se
datují k Edmé Champaultovi z roku 1725.
Po zničení vinné révy révokazem na konci 19. století
(nemoc révy způsobená hmyzem na kořenech vinné révy) Louis Champault
(známý jako Louison) rozvinul těžbu a panství se pak rozrostlo na 2 hektary.
Objevují se traktory a aby mohl následovat tento vývoj,
Louison kupuje první traktor s vysokou světlou výškou. Jeden z jeho synů,
Roger Champault, pokračoval v rodinném dobrodružství až do nástupu Clauda a Laurenta
v roce 1996. Prekurzory se vybavili moderním zařízením (nádrže s regulací teploty,
třídicí stoly atd.), vše zachovávající tradice.
Statek, vysazený na svazích s expozicí a vyhlášenými terroir, se nyní rozkládá na 22 hektarech.
Claude a Laurent zvěčňují tuto řadu vinařů a zvou vás k objevování jejich know-how.
